Kapittel 5 · 5.9
Den som bruker delte filer, bruker din lagringsplass
Når du deler, er det nyttig å vite hvem sin lagringsplass som telles. Regelen er enkel: en fil telles hos eieren av mappen den ligger i.
| Situasjon | Hvem sin lagringsplass telles det hos? |
|---|---|
| Du deler en mappe med Lisa, og Lisa legger en video i den | Hos deg: det er din mappe |
| Lisa deler en mappe med deg, og du legger en fil i den | Hos Lisa |
| En kunde laster opp via filforespørselen din | Hos deg |
| Filer i en teammappe | Ikke hos én person |
| Slettede filer og gamle versjoner | Telles ikke med i lagringsplassen din (se Se lagringsplass: hva telles med og hva ikke) |
Hva kan du gjøre hvis det blir for mye?
- Se i Se lagringsplass: hva telles med og hva ikke hvordan du finner ut hva som bruker lagringsplassen din.
- Avtal med hverandre hvem som forvalter hvilken mappe, eller bruk en teammappe (se Teamsmapper: en felles mappe som tilhører laget).
- Angi en sluttdato for en lenke eller filforespørsel, slik at det ikke fortsetter å komme inn filer ubemerket.
- Trenger du mer plass? Se Lagringsplass full: frigjør plass eller utvid.
